NOVO:  
Velika staza GR5 Holandija i Belgija

Ostrvo Naksos - Grčka

Od Troglava do Željina

Ueno park Tokio

Babe-Avala 

 

 

.............................................

 
logo4

2023.

»  MEMORIJAL „KRSTO ŽIŽIĆ”
» MEMORIJAL „BJELAŠNICA”

» TRIGLAV (2864 m)
» OLIMP (2918 m)
»  TEČAJ VISOKOGORSTVA
» OBUKA PLANINARA POČETNIKA
» BALKANSKI SUSRETI PLANINARA
» DANI PLANINARA PSS-A 
.......................................  

USPESI KLUBA

 
  Matterhorn (4478 m)       
                 
 
Gross Glockner (3798 m)  
                
√ 
Gran Paradiso (4061 m )
                  
√ 
 Monblan (4810 m) 
            
√  
Triglav (2864 m)
    
√  
Monterosa Doufsp.(4634 m)
    

Zimski usp.na Groglokner(3798 m)  
 
Realizacija projekta Bojčinska šuma

Realizacija projekta označavanja        
 
√ Memorijalne staze na Bjelašnici 
........................................
 

 

 

  Tim Building  
     
  Želite li da organizujete nezaboravno druženje i ojačate timski duh Vaših zaposlenih? PD Železni-čar 1948 je tu da Vam pruži vrhunsku uslugu tim bildinga u predivnim planinaskim predlima Srbije i regiona.  
  Naš iskusni tim licenciranih planinskih vodiča, prilagođava aktivnosti prema Vašim željama i potrebama. Bez obzira da li želite jednodnevne aktivnosti ili višednevne izlete ne prelepim planinama, mi smo tu da vam pomognemo u una-pređenju timskog duha i saradnje.  

 

Kontakt osoba:

Božo Ničetić

Predsednik Društva

Tel: 062 500 826

 


 

 

1.1.2011.

 

 

GLAVNA Babin Zub 12   Stara Planina - Babin Zub 1758m, Toplodolski vodopadi
  17.-19.05.2024.
Planinarska akcija
3 dana
 

Slobodan Trmčić
0642304947

 

Opis akcije:
Ova godina je za mene godina Stare Planine i ovo je druga od nekoliko različitih akcija koje su posvečene njenoj izuzetnoj lepoti i uživanju u prirodi.
Stara planina je deo planinskog lanca Balkan koji se prostire delimično kroz Srbiju a većim delom kroz Bugarsku. Pruža se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku u dužini od oko 550km i 30-50km u širini I predsavlja nastavak Južnih Karpata. Najviši vrh Stare planine je Midžor 2169 mnv, koji je ujedno najviši vrh uže Srbije i nalazi se na samoj granici sa Bugarskom.

 

Program akcije:
17.05. Polazak u 17 sati ispred prostorija društva kod opštine Novi Beograd – zgrada Jugoagenta u ulici Bulevar Mihajla Pupina 165A. Preko Niša i Pirota odlazimo do Toplog Dola gde ćemo spavati dve noći u privatnom smeštaju.
18.05. Nakon doručka, u 8 sati krećemo iz Toplog Dola na vrh Babin Zub. Staza je prelepa šumska. Prolazi se blizu vodopada Kaluđerski Skok i Vrla Strana, što upotpunjava prelep doživljaj. Staza je dugačka oko 13,5 km sa usponom od oko 1000m. Za one koji nisu u kondiciji, moguće je da pešačenje završe nakon otprilike 10 km sa savladanim usponom od oko 800m. Pešačenje završavamo u planinarskom domu Babin Zub.
19.05. Posle doručka u 8 sati krećemo u obilazak Toplodolskih vodopada. Predviđeno je da obiđemo Grujin (Grujin Skok), Zeleni (Komin) i u povratku Donji Piljski vodopad. Svaki od njih je lep na svoj način. Predviđeno pešačenje je oko 13 km sa usponom i silaskom od oko 250m.
Povratak za Beograd autoputem preko Niša. Ukoliko nam vreme dozvoli, obići ćemo usput manastir Temska koji je posvećen Svetom Đorđu. Usputno zadržavanje i u nekom restoranu radi ručka. Dolazak u Beograd do 22 sata.

 

Vrsta akcije:
Planinarska akcija

 

Zahtevnost akcije:
T1 K2 B2 P1     Šta je ovo?

 

Oprema:
Oprema u skladu sa vremenskim prilikama (planinarske cipele, jakna, kapa, kabanica, štapovi, voda).

 

Kotizacija:
1000 rsd.
U kotizaciju su uključeni troškovi organizacije i vođenja akcije, porez i doprinosi i administrativni troškovi društva. Za uplaćeni iznos kotizacije se izdaje fiskalni račun. U kotizaciju nije uračunat trošak prevoza, hrane kao ni smeštaj u Toplom Dolu. Prevoz se može organizovati kombijem, minibusom ili autom u zavisnosti od broja zainteresovanih. Ukoliko se ide automobilima, vodič će pomoći u popunjavanju automobila u cilju smanjenja troškova. Projektovani trošak prevoza minibusom je 5000 dinara po osobi. Smeštaj svako plaća sebi na licu mesta i iznosi 3500 dinara za dva noćenja. Ukupna projektovana cena sa organizovanim prevozom je oko 9500 dinara (na bazi 17 prijavljenih za akciju).

 

Mesto i vreme polaska:
Parking ispred prostorija Društva, (kod opštine Novi Beograd – zgrada Jugoagenta u ulici Bulevar Mihajla Pupina 165A) petak u 17h (doći 10 minuta ranije).

 

Napomena:
Svako lice na akciji učestvuje na vlastitu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o radu Sekcije za akcije, dok maloletna lica mogu učestvovati u akciji isključivo u pratnji roditelja ili staratelja. Na akciju mogu ići samo planinari članovi PSS. Obavezno sa sobom nositi planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu. Svaki učesnik akcije je dužan da se pridržava plana kretanja i da poštuje odluke vodiča. U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbednost akcije, plan akcije može biti promenjen, odnosno prilagođen vremenskim prilikama. Ukoliko imate neke zdravstvene tegobe koji vam mogu biti smetnja za sigurno i nesmetano izvođenje akcije dužni ste o tome obavestiti vodiča. Otkazivanje učešća od strane učesnika u ne podrazumeva povrat novca osim u slučaju da učesnik koji je otkazao pronađe adekvatnu zamenu

 

Vodič:
Slobodan Trmčić Boban MB 948
064 230 49 47

 Babin Zub 13

Babin Zub 14

Donji Piljski vodopad 12

GLAVNA Babin Zub 12

Grujin vodopad 12

Zeleni vodopad 12

 

 
boya yalıtım mantolama ısı yalıtımı