NOVO: 
 Fruškogorska transverzal 3
 Kanjon reke Nere
 

2018.
»
EIGER (3967 m)
» MONBLAN (4810 m)
» MONTE ROSA
    - Zumsteinsputze (4563 m)
    - Lyskam (4537 m)
    zimski usponi:
» OLIMP (2918 m)
» GROSGLOKNER (3798 m) 
» TRIGLAV (2864 m)
» GRAND PARADISO ( 4061 m)

.............................................


logo4

» MEMORIJAL „KRSTO ŽIŽIĆ”
» MEMORIJAL „BJELAŠNICA”

» TRIGLAV (2864 m)
» OLIMP (2918 m)
» OBUKA PLANINARA POČETNIKA
» TR. SUSRET PLANINARA O.BANJA
» BALKANSKI SUSRETI PLANINARA
» DANI PLANINARA PPS-A  P.BANJA
» SUSRETI ŽELEZNIČKIH PL. KLUB.

....................................... 

USPESI KLUBA

 
  Matterhorn (4478 m)       
                 
 
Gross Glockner (3798 m)  
                
√ 
Gran Paradiso (4061 m )
                  
√ 
 Monblan (4810 m) 
            
√  
Triglav (2864 m)
    
√  
Monterosa Doufsp.(4634 m)
    

 √  Zimski usp.na Groglokner (3798 m)
    
√   Zimski uspon na Olimp (2917 m)
 
........................................

 

1.1.2011.

 

 

radmila lompar   (125) 41. Fruškogorski maraton


  28.4.2018.
Planinarska akcija
1 dan

 
064/4101185

Polazak: subota, 28.04.2018., u 8.30 h, sa parkinga ispred opštine Novi Beograd.

Prevoz: minibus ili autobus.

Program: vožnja do manastira Jazak u mestu Jazak. Dolazak u Jazak, prijava organizatoru maratona i otvaranje akcije. Pešačenje stazom Malog maratona zapad – zapad do Brankovca, gde se overava cilj, i gde će nas čekati autobus. Staza će zvanično biti otvorena od 10.30 – 20.30 h, i to je maksimalno vreme za koje je planirano da pređemo stazu. Nakon završetka maratona, u povratku ćemo napraviti pauzu na salašu za ručak/večeru. Povratak u Beograd u večernjim satima.

Staza: jedna od najlepših staza maratona na Fruškoj gori kreće od manastira Jazak (207 m) na južnoj strani Fruške gore, preko Bešenovačkog Prnjavora (201 m), gde se u blizini nalazi jezero Beli kamen, i ukoliko nam vremenski okviri budu dozvoljavali, postoji mogućnost da ga nakratko obiđemo. Od Bešenovačkog Prnjavora nastavljamo do izletišta Letenke (435 m), turističko-rekreativnog kompleksa na prelepom Andrevlju (195 m), a odatle se preko Testere penjemo do najvišeg vrha Fruške gore Crvenog čota (539 m). Od Crvenog čota se spuštamo na severnu stranu Fruške gore do manastira Beočin (195 m), a zatim ponovo penjemo na greben Fruške gore do izletišta Brankovac (485 m), gde se staza završava. Ukupna dužina staze je 31 km, visinska razlika u usponu 1458 m, a u silasku 1173 m.

1
Staza Malog maratona zapad-zapad (preuzeto sa sajta http://www.fruskogorski-maraton.com/)

                                                                                                                             
2 3
Jezero Beli kamen                                         Izletište Letenka

4 5
Andrevlje                                                                         Izletište Brankovac

                                                                                              

Ishrana: na stazi iz ranca, a u povratku za Beograd ručak/večera na salašu (ne ulazi u cenu akcije). Potrebno je poneti dovoljnu količinu vode.

Obavezna oprema: odgovarajuća oprema za dugotrajan napor u šumsko-planinskom ambijentu – planinarske cipele i kamašne (po potrebi), oprema za zaštitu od sunca, kiše i vetra, rezervna odeća, eventualno štapovi (ukoliko ih posedujete). Obavezno poneti lična dokumenta, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa markicom za tekuću godinu. Svaki učesnik na startu maratona (nakon popunjavanja prijave i uplate kotizacije) dobija kontrolnu knjižicu u kojoj se overavaju kontrolne tačke na stazi, i stalnu knjižicu na cilju (ukoliko prvi put učestvuje na maratonu), u kojoj se overava prolazak staze. Učesnici koji su ranije već učestvovali na maratonu treba sa sobom da ponesu stalnu knjižicu. Ukoliko je neko izgubio stalnu knjižicu, nova mu se (na osnovu Pravila maratona) izdaje uz naknadu u dinarskoj protivvrednosti 10 eura.

Cena: 1100 din. za prevoz minibusom (za 15 i više prijavljenih). Potrebno je poneti i 200 din. za kotizaciju za učešće na maratonu.

Napomena: Učestvovanje na akciji je na sopstvenu odgovornost. Organizator zadržava pravo da otkaže akciju u slučaju vremenskih neprilika. Vodič zadržava pravo da ne dozvoli učešće planinarima sa neadekvatnom opremom, kao i da udalji sa akcije nedisciplinovane učesnike. Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti". Ovo je akcija u kojoj ćemo pored uživanja u lepotama nacionalnog parka „Fruška gora" i zajedničkom druženju morati da pređemo predviđenu kilometražu za predviđeno vreme (o čemu odluku donosi organizator), pa je potrebno imati dobru kondiciju. Za više detalja o Pravilima maratona, pogledati na: http://www.fruskogorski-maraton.com/pravila-maratona/. U slučaju odustajanja od odlaska na akciju, uplaćena akontacija se vraća samo ukoliko prijavljeni učesnik pronađe zamenu.
Prijave: uz obaveznu akontaciju od 800 din., sredom, na redovnim sastancima kluba od 18 h kod vodiča, ili putem telefona ili mail-a na navedenu adresu:
Vodič: Radmila Lompar, 064/4101185, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Poželjno je da izvršite prijavu do 25.04.2018. kako bi vodič rezervisao odgovarajući prevoz, a Vi osigurali svoje mesto


 
boya yalıtım mantolama ısı yalıtımı