NOVO: 
 Fruškogorska transverzal 3
 Kanjon reke Nere
 

2018.
»
EIGER (3967 m)
» MONBLAN (4810 m)
» MONTE ROSA
    - Zumsteinsputze (4563 m)
    - Lyskam (4537 m)
    zimski usponi:
» OLIMP (2918 m)
» GROSGLOKNER (3798 m) 
» TRIGLAV (2864 m)
» GRAND PARADISO ( 4061 m)

.............................................


logo4

» MEMORIJAL „KRSTO ŽIŽIĆ”
» MEMORIJAL „BJELAŠNICA”

» TRIGLAV (2864 m)
» OLIMP (2918 m)
» OBUKA PLANINARA POČETNIKA
» TR. SUSRET PLANINARA O.BANJA
» BALKANSKI SUSRETI PLANINARA
» DANI PLANINARA PPS-A  P.BANJA
» SUSRETI ŽELEZNIČKIH PL. KLUB.

....................................... 

USPESI KLUBA

 
  Matterhorn (4478 m)       
                 
 
Gross Glockner (3798 m)  
                
√ 
Gran Paradiso (4061 m )
                  
√ 
 Monblan (4810 m) 
            
√  
Triglav (2864 m)
    
√  
Monterosa Doufsp.(4634 m)
    

 √  Zimski usp.na Groglokner (3798 m)
    
√   Zimski uspon na Olimp (2917 m)
 
........................................

 

1.1.2011.

 

 

k0904274   (206) Grčka - poluostrvo Pilon - planina Pilio - vrh Donji Katafidi (1560 m)
  15.-27.6.2018.
Planinarska akcija
13 dana

  Dobrivoje Radojević
064/2047493

• ''Pilion'' je poznato poluostrvo koje se nalazi u centralnoj Grčkoj, između Atine i Soluna, oko 800km. od Beograda, u blizini grada Volosa, glavnog mesta grčke pokrajine Magnazije. To je oblast neverovatne lepote, u kojoj se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom, i kristalno čisto more sa dugim peščanim plažama. Plaže Pilona su drago kamenje, kombinujući svežinu borove šume i dubokog plavo-zelenog Egejskog mora. Prema antičkoj legendi upravo su Jason i Argonauti sa Piliona krenuli u potragu za zlatnim runom. Danas iz Volosa isplovljavaju brodovi ka Egejskim ostrvima Skiatos i Skopelos.

• ''Kala Nera'' je turističko mesto udaljeno 20km od grada Volos na južnoj strani poluostrva Pilon. Ono je najpoznatije u regiji. Ima dugačku peskovito-šljunkovitu plažu. Mesto je dobilo ime po velikom broju izvora te naziv mesta u prevodu znači Dobre vode. Smeštaj u kvalitenim vilama, svega stotinak metara od plaže.

PROGRAM LETOVANjA:
1. dan Beograd: Polazak u 19:00. Parking preko puta Sava centra na Novom Beogradu.
2. dan Volos– Kala Nera. Dolazak u jutarnjim satima. Smeštaj do 14:00.
2-11.dan Pilion: Letovanje na bazi 10 noćenja.
12. dan Pilon: napuštanje i razduženje soba do 10:00. Slobodno do polaska za Beograd oko 16:00.
13. dan Beograd: Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

U TOKU BORAVKA ORGANIZUJEMO SLEDEĆA DVA OBAVEZNA IZLETA:
• Posetilačko - pešački izlet na jugoistok Piliona. Vožnja do manastira ''Sveti Nikolaus Paou'' pored mesta Metohi, a zatim do turističkog mesta Milina. Pešačka tura stazom kaldrmisanim putem ''Kaldrmi'', od mesta Milina do mesta Lafkos. Sve vreme pogled na zaliv Pagasitikos. Nastavak puta autobusom do plaže Mourti. Foto pauza. Nastavak puta do ribarskog sela Katagiorgis. Nastavak puta do plaže Potistika. Pauza za odmor i kupanje. Povratak u Kala Neru.
• Posetilačko - pešački izlet na severoistok Piliona. Vožnja severnom obalom. Pešačka tura kaldrmisanim putem ''Kaldrmi'', sa obilaskom starog kamenog mosta i mesta Cangarada sa hiljadugodišnjim platanom. Spust autobusom do plaže Milopotamos. Pauza za odmor i kupanje. U nastavku vodopad ''Megalo Rema'' i selo Kišos sa starom crkvom ''Sv. Marine''. Povratak u Kala Neru, preko mesta Portaria i Makrinjica. Foto pauza u mestu Makrinjica – tzv. ''Balkonu Peliona'' sa pogledom na grad Volos i zaliv Pagasitikos.

U TOKU BORAVKA ORGANIZUJEMO I SLEDEĆE FAKULTATIVNE IZLETE:
• Planinarski izlet na planinu PILIO koja se pruža duž celog poluostrva, a najviši vrh Pourianos Stavros (1624m) je na njegovom severoistoku. Planinarska tura od mesta Pouri, sa usponom u pravcu Vrha Stavros do nešto nižeg vrha Donji Katafigio (1560m). Po završetku ture poseta etno selu Zagori. Spust autobusom na plaže Horefto i Sv. Saranda. Pauza za odmor i kupanje. Povratak u Kala Neru.
• Planinarski izlet tzv. stazom kaldrmisanim putem ''Kaldrmi'', od mesta Kala Nera do mesta Pinikates (600m), sa prelepim platanima, i starom arhitekturom u centru sela. Spust u Kala Neru preko mesta Vizica.
• Napomena: Oba uspona na planinu su srednje težine u dužini pešačenja od oko 10-15km, i visinskom razlikom oko 600-1.000m.Potrebna dobra kondicija, planinarska obuća, i zaštita od sunca ili kiše.
• Posetilačko - pešački izlet sa vožnjom muzejskom železnicom od sela Ano Lehonije do sela Miljesa. Poseta starom selu Miljes (380m). Spust popločanom stazom tzv. ''Kaldrmi'' do Kala Nere.
• Izlet brodom do ostrva Skiatos. Prevoz autobusom do mesta Platanias pa brodom do Skiatosa. Poseta glavnom gradu, plaži Lalaria na malom ostrvu Cigura sa kupanjem sa broda, i na kraju pauza za odmor i kupanje na velikoj plaži Kukunari.
• Izlet brodom po zalivu Pagasitikos sa kupanjem na prelepim plažama, dostupnim samo sa mora.
• Obilazak lokalnim autobusom grada Volosa.

CENA: po osobi 3.990,00 + devizni deo:
Vila ''Alkion'': ST02 - 189€ (uplatom 40%=90€ do 31.01. obezbezbeđujete cenu od 160€), ili ST03 - 155€ (uplatom 40% =80€ do 31.01. obezbezbeđujete cenu od 135€), ili APP04 - 149€ (uplatom 40% =70€ do 31.01. obezbezbeđujete cenu od 124€)
Vila ''Iren'': ST02 - 169€ (uplatom 40%=80€ do 31.01. obezbezbeđujete cenu od 140€),
Kod uplata za povlašćenu cenu mora da se prijavom obezbedi puna soba: 02,03,04.
Rok za prijavljivanje: 31.mart 2018 godine, odnosno do popune grupe (30 putnika).
Akontacija je 50€, a ostatak u ratama, a najkasnije 30.05.2018.
Na zadnjoj uplati uplaćuje se i 50€ za dva obavezna pešačko-posetilačka izleta.

CENA AKCIJE OBUHVATA:
- usluge smeštaja na bazi najma studija na bazi 10 noćenja,
- prevoz autobusom turističke klase ( klima/video/audio) na relaciji Beograd - Pilon - Beograd sa pratiocem grupe,
- servis predstavnika agencije organizatora letovanja, i organizaciju sportsko-društvenog života od strane planinarskog vodiča na akciji.

CENA AKCIJE NE OBUHVATA:
- Obavezno Putno zdravstveno osiguranje ( Preko vodiča možete kupiti osiguranje Dunav za 11 dana po ceni od 1500,00. Potrebno dostaviti fotokopiju pasoša ),
- Dva obavezna pešačko-posetilačka izleta, za sve učesnike, po ukupnoj ceni od 45€. Program ova dva izleta se dobija po dolasku na letovanje. Cena izleta sadržava: trošak najma autobusa za izlet, i organizacija i vođenje od strane planinarskog vodiča. Plaćanje pre polaska na letovanje.
- Od 01.januara 2018. naplaćuje se obavezna Grčka turistička taksa u iznosu od ukupno 5€ za sve dane. Uplata predstavniku Robinsona u Kala Neri.
- Fakultativne izlete u organizaciji planinarskog vodiča i predstavnika agencije Robinson. Cene i programi ovih izleta biće dati na infosastanku u Kala Neri po dolasku na Pilion.

NAPOMENE:
1. Akcija se organizuje kao letovanje za članove PSS, i prijatelje Vodiča, u okviru koga se izvode planinarski usponi i pešačke ture u blizini mesta smeštaja, koje organizuje planinarski vodič.
2. Planinar je dužan da nosi na put planinarsku knjižicu i uplati članarinu za tekuću godinu.
3. U planinarskim akcijama mogu učestvovati putnici kojima fizička, zdravstvena i planinarska spremnost, odnosno iskustvo to dozvoljava. Vođa akcije ima isključivo pravo da procenjuje i donosi odluke pri izvođenju ovih akcija.
4. U slučaju odustajanja putnika, iz bilo kog opravdanog ili neopravdanog razloga, uplaćena akontacija od 50€, se vraća samo ako putnici pronađu zamenu, ili se zamena prijavi vođi akcije u periodu prijavljivanja, odnosno do polaska na akciju.
5. Akcija se sprovodi u saradnji sa agencijom ''Robinson'' iz Beograda, koja organizuje usluge prevoza i smeštaja. Cena agencije je cena iz važećeg cenovnika br.01/2018. Prilikom prijave za akciju putnici ovlašćuju Planinarskog vodiča da u i njihovo ime vrši uplate agenciji, za izabrane kapacitete i sprovodi sve potrebne radnje u vezi izvođenja akcije. Na učesnike akcije se primenjuju opšti uslovi putovanja agencije ''Robinson''. Posebno kada je u pitanju odustajanje od putovanja, a izvršena je uplata akontacije il icelog iznosa agenciji.

Megalo Rema

Platan Cagarada

Kaldrmi

Kala Nera

Pilio

 
boya yalıtım mantolama ısı yalıtımı