NOVO:  
Velika staza GR5 Holandija i Belgija

Ostrvo Naksos - Grčka

Od Troglava do Željina

Ueno park Tokio

Babe-Avala 

 

 

.............................................

 
logo4

2023.

»  MEMORIJAL „KRSTO ŽIŽIĆ”
» MEMORIJAL „BJELAŠNICA”

» TRIGLAV (2864 m)
» OLIMP (2918 m)
»  TEČAJ VISOKOGORSTVA
» OBUKA PLANINARA POČETNIKA
» BALKANSKI SUSRETI PLANINARA
» DANI PLANINARA PSS-A 
.......................................  

USPESI KLUBA

 
  Matterhorn (4478 m)       
                 
 
Gross Glockner (3798 m)  
                
√ 
Gran Paradiso (4061 m )
                  
√ 
 Monblan (4810 m) 
            
√  
Triglav (2864 m)
    
√  
Monterosa Doufsp.(4634 m)
    

Zimski usp.na Groglokner(3798 m)  
 
Realizacija projekta Bojčinska šuma

Realizacija projekta označavanja        
 
√ Memorijalne staze na Bjelašnici 
........................................
 

 

 

  Tim Building  
     
  Želite li da organizujete nezaboravno druženje i ojačate timski duh Vaših zaposlenih? PD Železni-čar 1948 je tu da Vam pruži vrhunsku uslugu tim bildinga u predivnim planinaskim predlima Srbije i regiona.  
  Naš iskusni tim licenciranih planinskih vodiča, prilagođava aktivnosti prema Vašim željama i potrebama. Bez obzira da li želite jednodnevne aktivnosti ili višednevne izlete ne prelepim planinama, mi smo tu da vam pomognemo u una-pređenju timskog duha i saradnje.  

 

Kontakt osoba:

Božo Ničetić

Predsednik Društva

Tel: 062 500 826

 


 

 

1.1.2011.

 

 

DURMITOR – Žižin memorijal

Bobotov kuk (2523 m), Savin kuk (2313 m)

U čast jednog od naših najistaknutijih planinara i dugogodišnjeg predsednika našeg društva Krste Žižića - Žiže, planinarsko društvo “Železničar” će organizovati akciju društva na Durmitor.

Plan i opis akcije

Petak 28.07.2017.

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred opštine Novi Beograd u 06:30.
Poseta manastiru Mileševa odakle ćemo se lepom stazom prošetati do Savine vode (oko 3.5km).
Pauza u etno restoranu za ručak

Noćenje u privatnom smeštaju u Žabljaku.

Subota 29.07.2017.

Planinari će se podeliti u dve grupe koji će izvršiti uspone na najviši vrh Durmitora Bobotov kuk (2523 m) i Savin kuk (2313 m).

Planirano je da se uspon na Bobotov kuk izvrši stazom sa prevoja Sedlo (dokle ćemo doći autobusom) i da se posle Bobotovog kuka dalje nastavi preko katuna Lokvice do Crnog jezera. Dužina ove staze je 14km sa 1400m uspona.

Uspon na Savin kuk izvršiće se stazom preko skijališta, a povratak šumskom stazom prema Crnom jezeru. Dužina staze je oko 14km sa 850m uspona.

Noćenje u privatnom smeštaju u Žabljaku.

Nedelja 30.07.2017.

Delegacija će odneti cveće do Žižinog groba.

Ostali planinari će se autobusom prevesti do lokaliteta “Momčilov grad” (18km autobusom od Žabljaka) odakle će se lepom stazom prošetati do predivnog Jablan jezera i proći deo staze (koliko stignemo) kojom se penje na Crvenu gredu. Odatle se pruža lep pogled na jezero od gore. Do Jablan jezera i nazad ima 5 km sa 200m uspona, a ukupna dužina ovog dana biće oko 8km.

Povratak u Beograd u kasnijim večernjim satima.

Cena: 50e (za prijavljenih 35 planinara)
Cena: 65e (za prijavljenih 15 planinara)
Akontacija prilikom prijave 30e.
U cenu je uključen prevoz, 2 noćenja u privatnim višekrevetnim sobama u Žabljaku, organizacioni troškovi. U cenu nije uključena ishrana i drugi individualni troškovi. Ulaznica za nacionalni plan se plaća individualno (3e) na licu mesta, a ukoliko bude postojala mogućnost uzećemo grupne karte (1.5e). Akciju vode iskusni vodiči planinarskog društva Železničar.

Uspon na Bobotov kuk je fizički i tehnički dosta zahtevniji pa je prilikom prijave potrebno da se navede na koji tačno vrh planinar želi da se popne (Bobotov kuk ili Savin kuk) ukoliko vodiči procene da je planinar fizički sposoban za to.
Obavezna je planinarska oprema prilagođena vremenskim uslovima: planinarske cipele, višeslojna odeća u zavisnosti od vremenske prognoze, kapa, preporuka planinarski štapovi za lakše hodanje, voda i malo hrane za uspon u subotu, baterijska lampa. Na akciju obavezno poneti člansku karticu PSS sa plaćenom članarinom za 2017. godinu i ličnu kartu ili pasoš.
U slučaju loše vremenske prognoze vodiči imaju pravo da plan prilagode trenutnim uslovima na terenu.

Prijave:
·Vesna Dimitrijević, 064/2018431, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
·Bojan Dulejan, 063/352149, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Sve dodatne informacije vezano za akciju možete dobiti od vodiča koji će voditi akciju:
·Mirjana Prokić, 064/2930877, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
·Vesna Dimitrijević, 064/2018431, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
·Bojan Dulejan, 063/352149, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
·Nikola Radojević, 061/2436352, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
boya yalıtım mantolama ısı yalıtımı